I’m Wesley, Freelance SEO Specialist // Digital Nomad

Hi,

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Wesley van der Laan, op het moment van schrijven, 25 jaar oud en inmiddels al 7 jaar woonachtig in het mooie ‘s-Hertogenbosch. Sinds 2013 verdiep ik mij al in de geheimen van online marketing, en dan vooral de geheimen van zoekmachine optimalisatie.
Heb ik hiermee het geheim ontdekt van Google’s zoektechnologie? Nee helaas dat niet.

Van online marketing naar seo specialist

Waar het allemaal begon met online marketing in zijn geheel tijdens mijn studie heb ik mij in de afgelopen jaren vooral ontwikkeld tot seo specialist. Waarom seo specialist zou je denken? Eigenlijk heel simpel, iedere Nederland maakt elke dag gebruik van Google. Dus de plek waar jouw bedrijf vindbaar moet zijn is ook op de zoekresultatenpagina van Google. Sociale media raken uit de mode en worden vervangen door andere platformen, maar Google blijft.

Het is elke dag opnieuw een uitdaging om de strijd aan te gaan zo hoog mogelijk te scoren in Google. Een uitdaging die ik voor mijzelf nog groter maak door te kiezen voor duurzaam resultaat. Er zijn nog altijd veel trucs om snel (tijdelijk) bovenaan een pagina te staan, maar die heeft Google steeds meer en sneller door.

Het gebruik van “white hat” technieken brengt onder andere het schrijven van content met zich mee, en dat is het andere punt. Content writing is belangrijker dan ooit om het verschil te maken op internet. Hoewel de naam anders doet vermoeden schrijf je seo teksten niet voor Google. Uiteraard moet er een balans zijn tussen de zoekwoorden waar je een tekst voor schrijft, maar vooral moet deze antwoord geven op de vraag van de lezer.

SEO copywriting of content writer?

Toegegeven het woord seo copywriting staat hierboven alleen omdat men daar naar zoekt. Ik noem mijzelf content writer omdat dat is wat ik doe. De grote vraag is wel waar het verschil in zit. Onlangs heb ik hier een mooi artikel over gelezen, je vindt het hier.

Kort gezegd komt het er op neer dat een copywriter zorgt voor pakkende teksten in bijvoorbeeld flyers, op verpakkingen of op posters. Hierbij is de ruimte vaak beperkt maar moet de boodschap toch goed overkomen.
Content writing daarentegen gaat over langere stukken tekst, er is op bijvoorbeeld een blog meer ruimte beschikbaar en daarom kan er dieper ingegaan worden op een onderwerp.

Ik noem mijzelf dus content writer, geen seo copywriter, kan ik dan helemaal geen korte pakkende teksten schrijven? Jazeker wel maar seo teksten vallen vaak toch onder langere stukken tekst.

Ben je op zoek naar een seo specialist, seo content writer of iemand met verstand van online marketing? Laat dan zeker een berichtje achter op het contactformulier.
Cheers,

Wesley