De 6 redenen waarom ik gekozen heb voor passief inkomen

De 6 redenen waarom ik gekozen heb voor passief inkomen

In het najaar van 2021 heb ik niet alleen mijn vaste baan opgezegd om weer te gaan freelancen, maar vrij snel daarna heb ik de keuze gemaakt om volledig te gaan voor een passief inkomen met affiliate marketing. Ik was niet op zoek naar een manier om rijk te worden zonder te werken, maar ik wilde wel iets anders uit het leven dan mijn tijd ruilen voor geld.

Hieronder vind je mijn 6 belangrijkste redenen om te kiezen voor een passief inkomen. De redenen waarmee ik nu als Digital Nomad kan werken en de mooiste plekken kan ontdekken.

Wil je ook meer uit het leven dan alleen werken en een passief inkomen verdienen zonder risicovolle investeringen vooraf? In mijn cursus 12 Week Affiliate help ik je om in 12 weken jouwe eigen winstgevende affiliate website te maken. De kickstart voor meer inkomen en de vrijheid om je dromen waar te maken!

#1 Geen ophokplicht op kantoor

Als je mij ongelukkig wil maken dan moet je mij opsluiten op kantoor, zeker als de werkplek in een luidruchtige kantoortuin is. Dit was de reden waarom ik mijn baan opzegde en weer terugging naar remote freelance werk

Elke dag 2-3 uur reistijd, op kantoor meeting via zoom en als voornaamste reden “de directie heeft besloten dat…”

Bij het werken aan mijn eigen projecten is er niemand die mij verplicht om op een vaste locatie te komen zitten. Er is ook niemand die mij verplicht om elke dag 8,5 uur op die locatie opgesloten te zitten.

De vrijheid om te werken op de plek waar ik het meest productief kan zijn, dat is nog altijd mijn #1 reden om te kiezen voor een passief inkomen uit affiliate marketing.

#2 Geen onbetrouwbare opdrachtgevers

Als freelancer hoefde ik niet verplicht naar kantoor en al helemaal niet 8,5 uur per dag opgesloten te zitten. Toch bracht dit niet de vrijheid waar ik naar op zoek was, ik was nog steeds mijn tijd aan het ruilen voor geld en aan het werk voor de droom van iemand anders.

Daar komt nog bij dat niet alle opdrachtgevers even betrouwbaar zijn, net als recruiters wordt er een hoop opgeblazen en gebakken lucht gebruikt om  je een opdracht te verkopen. Een opdracht die 3 maanden later zomaar ineens niet meer bestaat, want de eindklant heeft nog niet getekend… en dus krijg je ook het werk wat je al gedaan hebt niet betaald…

Om dan als reactie te krijgen “ja maar wij doen wel mooi gratis acquisitie voor je”. Uren die niet betaald worden benoemen als gratis acquisitie, zelfs met het marketing talent dat ik heb krijg ik de waarheid niet zo verdraaid.

Nu ik mijn geld verdien met mijn eigen portfolio aan affiliate websites is dit probleem verleden tijd. Ik hoef niet meer op zoek naar klanten om mijn tijd aan te verkopen en ook de zorgen over onbetaalde facturen zijn verleden tijd.

#3 De vrijheid om overal te werken

Niet meer verplicht opgesloten worden op kantoor is één ding, maar met de overstap naar passief inkomen kwam pas de echte vrijheid om overal te werken. Om te werken aan mijn eigen projecten heb ik alleen een laptop en internetverbinding nodig. Dat hoeft dus absoluut niet in Nederland te zijn.

Hallo vrijheid van een leven als Digital Nomad, sinds juni 2022 werk ik op de mooiste plekken in Azië, waaronder Chiang Mai, Bangkok, Ko Yao Noi, Hanoi, Kuala Lumpur en Da Nang.

Er is niemand meer die verwacht dat ik op x moment op x locatie ben, ik 100% vrije keuze in mijn volgende bestemming om te leven, te ontdekken en te werken.

Minder kantoor, meer leven, de vrijheid van passief inkomen

#4 Geen (verplichte) vaste werktijden

“Bij dit bedrijf beginnen we tussen 8 en 10 in de ochtend” en daarna moet je elke dag bewijzen dat je 8,5 uur op een stoel kunt zitten. Alsof er niets meer is in het leven dan 8,5 uur stilzitten en alsof er ook maar 1 iemand is die 8,5 uur lang productief kan zijn…

Tegenwoordig kies ik mijn eigen werktijden, waarbij ik wel probeer om een vaste routine aan te houden. Maar ook de flexibiliteit heb om mijn werktijden aan te passen aan het weer. Als het bijvoorbeeld in het regenseizoen ’s avonds regent, dan ga ik overdag naar buiten en werk ik als het buiten hard regent.

Het heeft ook als voordeel dat ik kan werken op mijn meest productieve tijden, waarmee ik in minder tijd veel meer werk gedaan krijg.

#5 Het is schaalbaar, dus minder werken en meer verdienen

Het grootste probleem van “actief inkomen” is dat je maar 24 uur in een dag hebt. Als je die allemaal zou werken dan heb je dus maximaal 24 uur om te verkopen en geld mee te verdienen. Daarna houdt het op omdat je gewoon niet meer uren te bieden hebt.

Daarmee is ook het inkomen wat je kunt verdienen beperkt. Ja je kunt je tijd duurder maken, maar ook dit heeft beperkingen en daarmee heb je nog steeds niet meer tijd.

Door te kiezen voor passief inkomen heb ik mijn tijd losgekoppeld van geld. Ik wordt dus niet meer beperkt door het aantal uren dat ik kan verkopen en ik verdien ook geld op het moment dat ik niet aan het werk ben, of als ik aan een ander project werk.

Is affiliate marketing passief inkomen? Over het antwoord is veel discussie, je moet zeker in het begin hard werken om je eerste commissie te verdienen en ook het laten groeien van een website kost tijd en werk. Maar uiteindelijk gaat het balletje rollen en kun je er absoluut een passief inkomen mee verdienen.

Door mijn portfolio op te bouwen verdien ik nu elke maand gemiddeld €10.000, dat is ruim 5x zoveel als bij mijn laatste baan in loondienst!

#6 Meer tijd om te leven

Omdat ik mijn tijd niet meer hoef te verkopen, niet meer verplicht op kantoor hoef te verschijnen en ook geen vaste verplichte werktijden meer heb, blijft er meer tijd over om te leven. Nummer 6 op deze lijst, maar wel de uitkomst van de zoektocht naar ultieme vrijheid.

Ik heb meer tijd om te genieten van mijn omgeving, om mijn dromen te ontdekken, om nieuwe hobby’s uit te proberen en om nieuwe mensen te leren kennen.

Na 30 jaar heb ik eindelijk een leven gebouwd waarin ik leef zonder klok en zonder agenda. Er is gisteren, vandaag, morgen en x datum in de toekomst (vaak de dag waarop ik moet vliegen), er is voor mij niets mooiers meer dan slow living.

Wil je ook meer tijd om te leven en ook meer geld verdienen dan je ooit hebt durven dromen? Op Levenineenlaptop.nl leer je alles over online geld verdienen met affiliate marketing, of geef jouw nieuwe toekomst een kickstart met de 12 Week Affiliate cursus en bouw in 12 weken jouw eigen winstgevende affiliate website.