Een passief inkomen? 10x geld verdienen zonder werk in 2023

Een passief inkomen? 10x geld verdienen zonder werk in 2023

Geld is er nooit genoeg, en zonder werk is er nog minder. Daarom gaan we allemaal massaal voor promotie, overuren en die verdiende loonsverhoging. Helaas is de oplossing maar tijdelijk. Al snel is er weer een tekort aan geld. De meeste van ons werken al 40 uur dus meer werken en zo meer geld verdienen is vaak geen optie. Tijd dus om geld te verdienen zonder werk, kan dit en hoe doe je het? In dit artikel neem ik je mee door de mogelijkheden om geld te verdienen zonder te werken in 2023.

Hoe kun je geld verdienen zonder werk?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen zonder werk. In dit artikel vind je 10 manieren om geld te verdienen zonder werk. Er zijn er natuurlijk nog veel meer manieren, maar de 10 die ik uitgekozen heb die werken ook echt.

Hoe kun je geld verdienen zonder werk, de 10 manieren:

 1. Geld verdienen met affiliate marketing
 2. Beleggen
 3. Dropshipping
 4. Bitcoin of cryptocurrency
 5. Spaar punten met je aankopen
 6. Verkopen op Marktplaats
 7. Bespaar op je vaste lasten
 8. Schrijf een boek of verkoop een infoproduct
 9. Ga aan de slag als freelancer

1. Geld verdienen met affiliate marketing

Zodra het over een passief inkomen gaat, geld verdienen zonder werk, is affiliate marketing een term die je regelmatig tegenkomt. Het is misschien de meest populaire manier om online geld te verdienen.

Bij affiliate marketing maak je een website, of een youtube kanaal en prijs je producten aan van adverteerders. Zodra die producten gekocht worden door volgers, of bezoekers van je blog, dan krijg jij commissie over de verkoop. Dit verschilt van een paar procent tot zelfs een paar tientjes.

Vooraf zit er weliswaar een hoop tijd in het maken van een website of een social media profiel met genoeg volgers, maar zodra je dat gedaan hebt levert affiliate marketing geld op terwijl jij niet aan het werk bent.

De beschrijving hierboven is sterk vereenvoudigd en er komt iets meer bij kijken om met succes geld te verdienen met affiliate marketing. Toch is het de manier om geld te verdienen zonder te werken. Wil je leren hoe je er een succes van maakt? Bekijk dan hier de beste affiliate marketing cursussen

2. Laat je geld werken met aandelen

Het is al jaren zo dat spaargeld niets oplevert, los van een veilig gevoel dat er een buffer is. Waar een paar jaar geleden deposito’s of internetspaarrekening nog extra voordeel gaven is zelfs dat zo goed als verdwenen.

Wil je dat je spaargeld wel iets gaat opleveren? Dan is gaan beleggen een oplossing om je slapende geld aan het werk te zetten. Het risico is hoger, je loopt de kans om je inleg te verliezen, maar het levert al snel flink meer op dan de spaarrente. Gratis beleggen in aandelen van bedrijven, zoals Tesla of Apple, kun je bij Trading212. Hier open je gratis een account en kun je met wat spaargeld aandelen, of delen hiervan, kopen.

Vind je dit risico te groot, maar wil je wel ontdekken hoe je met beleggen geld kunt verdienen? Dan is fondsbeleggen met Robeco ONE een meer veilige keuze. Door de keuze voor een fonds is je belegging stabieler en het voordeel van ONE is dat je geld altijd vrij opneembaar is.

Let op: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

3. Ga online geld verdienen met dropshipping

In plaats van het aanprijzen van producten of diensten van andere bedrijven kun je natuurlijk ook een eigen webwinkel starten. De manier om dit te doen zonder vooraf veel geld in voorraad te investeren is dropshipping. Hierbij koop je het product in bij de leverancier zodra het verkocht wordt en stuurt de leverancier het direct naar jouw klant.

Je hoeft zelf dus geen dozen in te pakken en te versturen, dit wordt voor je gedaan. Ook het op voorraad houden van de producten (met bijbehorend risico) ligt bij de leverancier. Wel blijf je zelf nog verantwoordelijk voor klachtenafhandeling, het bijhouden van je webwinkel en de marketing om producten te verkopen.

Belangrijk bij dropshipping is dat je kopers goed informeert over bijvoorbeeld levertijden en dat je vooraf zekerheid hebt over de kwaliteit van het product. Zodra de kwaliteit niet op orde is komt de klant bij jou en ben jij als verkoper verantwoordelijk voor de afhandeling en eventuele retourkosten.

4. Investeer in Bitcoin of crypto currency

Het nieuws zal je vast niet ontgaan zijn. Bitcoin is weer bezig met een flinke opmars om meer waard te worden. Goed nieuws dus voor iedereen die na de vorige crash niet alles teruggetrokken heeft, of toen juist is gaan kopen. Wanneer je nog niets met Bitcoin of andere crypto currency gedaan hebt is het nog zeker niet te laat. Het beste moment om ergens mee te beginnen is namelijk vandaag. Let er wel op dat je hier alleen geld in stopt dat je kunt missen, het risico op waardedaling is namelijk groter dan bij beleggen.

Wil je meer weten over geld verdienen met Bitcoin? Meld je dan hier aan voor een gratis Bitcoin training.

5. Spaar punten met je aankopen

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van retail therapy dan kost dit voornamelijk geld. Gelukkig zijn er manieren om hier ook geld aan te verdienen. Profiteren van aanbiedingen en de uitverkoop bespaart natuurlijk geld, maar punten sparen met je uitgaven levert echt geld op.

Hoe het werkt? Er zijn twee manieren om dit te doen. Als eerste kun je koopzegels gaan sparen bij de supermarkt. Dit levert zo’n 6% op, afhankelijk van de supermarkt, dus flink meer dan je spaarrekening en vrij ongemerkt tijdens het doen van de boodschappen.

De tweede manier is het gebruiken van een creditcard waar je punten mee kunt sparen. Een kaart die hier bekend om staat is die van American Express. Bij elke euro die je met deze kaart uitgeeft spaar je punten. Deze punten kun je uiteindelijk gebruiken om je rekening te betalen, voor korting op vliegtickets of voor cadeaubonnen van onder andere Bol.com. Helaas is American Express niet heel populair in Nederland, maar afhankelijk van waar je koopt kan het aantal punten snel oplopen.

Het sparen van punten kan ook bij heel veel andere retailers of horeca. Drink je graag Starbucks koffie? Dan levert een stempelkaart je na elke 9 drankjes een gratis koffie op. Koop je veel tijdschriften bij de Ako, dan levert een volle spaarkaart 3,50 op. Ook jouw tankstation heeft waarschijnlijk een spaarprogramma zoals freebees of Esso punten. Het is niet zinvol om extra aankopen te doen voor punten, maar de punten die je bij vaste uitgaven spaart leveren je zo ongemerkt voordeel op.

6. Verkoop overbodige spullen

De kans is groot dat je heel wat ongebruikte spullen in huis hebt. Keukenmachines onder het stof, gadgets die niet gebruikt worden en kleding waar het prijskaartje nog aan hangt. Door ongebruikte spullen te verkopen haal je eenvoudig extra geld binnen. Geld waarmee je kunt sparen, of dat je via beleggen aan het werk kunt zetten om meer waard te worden. Een opgeruimd huis en een vollere bankrekening, win-win!

7. Bespaar op je vaste lasten

Geld verdienen door geld te besparen is een inkoppertje. Door je vaste lasten te verlagen, bijvoorbeeld met een energie cashback, of een goedkope zorgverzekering heb je minder geld nodig om van rond te komen. Het geld wat overblijft kun je investeren of je kunt zelfs minder gaan werken.

Door goed naar je vaste lasten te kijken en deze te verlagen, of zelfs op te zeggen, bespaar je al snel een paar honderd euro per jaar. Dat is toch snel verdiend. Zo kan het lonen om te kiezen voor een hoger eigen risico bij de zorgverzekering of het in 1 keer betalen van de zorgpremie. Dit kan al snel 300 euro opleveren. (Let er dan wel op dat je de 885 euro achter de hand hebt voor het geval je wel zorg nodig hebt.)

8. Schrijf een boek of info product

Een boek, of een info product zoals een cursus schrijf je 1 keer. Daarna kun je het net zo vaak verkopen als je wilt en verdien je dus geld zonder er nog voor te werken. Online info producten zoals een geschreven cursus, of een serie video’s zijn het meest geschikt. Uiteindelijk is dit 1 keer werken en daarna geld verdienen zonder werk.

Een e-book bijvoorbeeld dat je eenmalig schrijft en verkoopt voor 9,99 blijft daarna dat geld opleveren bij elke verkoop. Dus als je na maanden of jaren nog steeds dat e-book verkoopt blijft er geld binnenkomen zonder dat hier voor jou nog tijd tegenover staat.

9. Ga aan de slag als freelancer

Oke dit is misschien niet helemaal geld verdienen zonder werk, maar wel een manier om je inkomen te verhogen. Zolang je in loondienst werkt is heeft je werkgever het laatste woord over je salaris. Door als freelancer aan de slag te gaan heb je zelf meer invloed op je uurtarief. Zeker wanneer je een specialistisch beroep hebt kan dit betekenen dat je flink meer kunt verdienen en eventueel zelfs minder kunt gaan werken.

10. Mind your own business en werk aan een passief inkomen

Geld verdienen zonder werk kan natuurlijk ook zonder het opzeggen van je vaste baan. Door in je vrije tijd te werken aan een passief inkomen. Bijvoorbeeld via een van de hierboven genoemde manieren. Met een passief inkomen ben je relatief weinig tijd kwijt en bouw je zo toch een extra inkomen op.

Door te werken aan een passief inkomen verzeker je jezelf van een toekomstig inkomen in tijden van nood. Of juist als manier om eerder te stoppen met werken of een tijd te gaan reizen. Het geeft je extra vrijheid en wat je daarmee doet is helemaal aan jou.

Lees tip: Rich Dad, Poor Dad

Rich Dad, Poor Dad Robert T Kiyosaki
Rich Dad, Poor Dad Robert T Kiyosaki

Voor en tijdens het schrijven van dit artikel heb ik het boek Rich Dad, Poor Dad van Robert T. Kiyosaki gelezen. De schrijver van dit boek neemt je mee in anders denken over inkomen en geld verdienen. Het laat zien dat een salaris verdienen en sparen, iets waar wij Nederlanders goed in zijn, niet (meer) de ideale manier is om met geld om te gaan. Spaargeld levert namelijk niets op terwijl assets, zoals een blog of aandelen, dat wel doen.

Helaas is niet alles in het boek even bruikbaar. Zo werkt het Nederlandse belastingstelsel anders dan het Amerikaanse en is de huizenmarkt inmiddels ook veranderd. Er zijn nauwelijks betaalbare huizen, laat staan goedkope huizen die je voor veel meer geld kunt verkopen of verhuren.

Ondanks dit vind ik het boek wel een aanrader. De basisprincipes geven wel een ander inzicht over omgaan met geld en het verdienen van een passief inkomen.

Neem een aanloopperiode

In een aantal van de bovenstaande tips gaat het over geld besparen door rekeningen in 1x te betalen voor korting. Of het beleggen van spaargeld. Nu kan het zijn dat je in de situatie zit dat je nog niet je zorgverzekering in 1x kan betalen, of nog geen geld hebt om 885 euro eigen risico te betalen.

In dat geval is het kiezen voor een aanloopperiode een handige manier om wel zover te komen. Door elke maand 74 euro te sparen heb je na 12 maanden wel die 885 euro. Daarmee kun je een jaar later wel kiezen voor een hoger eigen risico.

In het geval van beleggen dacht ik zelf altijd dat kleine bedragen geen nut hadden. Het is immers een spel van nullen, hoe meer nullen je inlegt hoe groter het rendement in euro’s is. Toch heb ik inmiddels ingezien dat kleine bedragen een goed begin zijn. Je rendement komt in procenten die altijd hoger zijn dan een spaarrekening, dus zelfs als het elke maand maar 25 euro is dan levert dit al snel meer op dan 25 euro sparen.

2 gedachten over “Een passief inkomen? 10x geld verdienen zonder werk in 2023”

 1. Pingback: Geld verdienen met bloggen, 5x populair in 2022 (TIP!)

 2. Pingback: 2022 wordt mijn jaar van het passieve inkomen | Wesley Online

Reacties zijn gesloten.