Geld verdienen met bloggen, 5x waarom het populair is in 2022

Geld verdienen met bloggen

Online geld verdienen met bloggen, ik doe het en met mij wereldwijd heel veel anderen. Het is in 2022 misschien wel populairder dan ooit, maar waarom? Wat is er zo bijzonder aan bloggen dat het zo populair is geworden?

Er zijn heel veel redenen om geld te verdienen met bloggen, maar hieronder geef ik je de 5 redenen die ervoor hebben gezorgd dat ik voor dit verdienmodel gekozen heb. En de gevolgen die het heeft gehad voor mijn leven. (Hallo werken vanuit Chiang Mai, Thailand 🇹🇭)

TLDR; in het kort:

  1. Het is locatie onafhankelijk
  2. Werk zoveel, of weinig, als je wil
  3. Verdien oneindig veel geld
  4. Het is goedkoop en toegankelijk
  5. Het is leuk!
  6. Wil je niet alleen starten maar serieus geld verdienen met bloggen? Maak dan hier van jouw blog een business!

[toc]

1. Het is locatie onafhankelijk

De belangrijkste reden voor mij is de mogelijkheid om zelf te kunnen kiezen waar je werkt. Of je er nu voor kiest om te werken vanaf de bank (slecht voor je rug) in de lokale Starbucks of vanaf de andere kant van de wereld. Alles is mogelijk en de enige beperking is jouw fantasie.

Je kunt ervoor kiezen om aan de keukentafel te werken als het regent, om een kantoor te huren voor die extra productieve dagen. Of juist om in het vliegtuig te stappen en ergens te werken waar de zon schijnt en de temperatuur standaard boven de 25 graden is.

Wat je ook kiest, er is niemand die je vertelt waar je moet werken. Je hebt geen reistijd als je dit niet wil en reizen kun je doen wanneer het jou uitkomt.

Deze vrijheid is de basis geweest om te gaan leven van mijn passieve inkomen uit bloggen. Toen de baas besloot dat ik na de lockdown weer verplicht naar kantoor moest had ik ineens 7 uur reistijd. Verplicht, onbetaald, en dus had ik voor hetzelfde loon ineens een werkweek van 39 uur ipv 32 uur. Was het tijd om te kiezen voor iets met meer vrijheid, zonder baas.

Sinds ik heb besloten om een volledig inkomen te verdienen met mijn blogs heb ik al gewerkt vanuit Londen, Parijs, Gent, Bangkok en Chiang Mai. Oh en vanaf een boot in west-brabant.

2. Werk zoveel, of weinig, als je wil

Als je ergens gaat werken voor 40 uur per week dan is de eis/verwachting dat je deze uren volmaakt. Als je efficient werkt en je tijd goed indeelt dan levert het geen extra vrije tijd op, maar vaak meer werkdruk. Ook dit is verleden tijd als je kiest voor geld verdienen met bloggen.

Zit je in een goede flow en heb je veel energie? Dan gaat het schrijven waarschijnlijk makkelijk, bijna vanzelf, en werk je lekker door. Zit je wat minder goed in je vel, dan werk je minder. Geen probleem.

Omdat je zelf kunt kiezen hoeveel uren je werkt is het ook makkelijk om te starten met een blog naast je vaste baan. Heb je een creatief ei dat je in je werk niet kwijt kunt, start een blog! Of wil je juist van die kantoorbaan af, zoals ik, start een blog!

Niet alleen kun je zelf het aantal uren kiezen, maar ook de momenten waarop je werkt. Ik begin elke ochtend met een vast ritueel van meditatie, lezen, bullet journalling, en sporten. Om pas daarna volledig opgeladen en overlopend van de energie aan het werk te gaan. Maar als je beter werkt in de avond, als iedereen naar bed gaat, dan heb je ook de vrijheid om dit te doen.

De belangrijkste les is misschien wel “What you give attention to, grows – Deepak Chopra”. Het is goed mogelijk om geld te verdienen met een blog waar je maar 1 uur per week aan werkt. Ik heb zelf een blog/website waar ik nauwelijks tijd aan besteed, maar die wel gemiddeld 1000 euro per maand op levert. Maar echt geld verdienen met jouw eigen blog doe je het beste als je er tijd en aandacht aan besteedt.

3. Verdien oneindig veel geld

Oneindig veel geld verdienen, zonder discussies over targets of moeilijke gesprekken over je loonsverhoging. Wie wil dat nu niet?

Als je kiest voor een inkomen uit jouw eigen blog dan is het mogelijk om oneindig veel geld te verdienen! De enige beperkende factor ben je zelf. Hoeveel tijd maak je vrij, hoe snel ontwikkel je jouw blog, zet je de juiste stappen om van jouw blog een geldmachine te maken?

Er zijn veel voorbeelden van mensen die, veel, meer geld verdienen met hun blog dan ze ooit met een vaste baan deden. Ook ik heb mijn inkomen flink laten groeien, zonder er perse harder voor te werken en vooral met veel meer vrijheid. Er is niemand meer die voor mij bepaalt of ik meer kan verdienen.

Als ik mijn werk goed doe, dan groeit mijn blog en automatisch ook mijn inkomen. Misschien niet direct, maar wel op de lange termijn. En het mooiste? Ik hoef niet eens meer uren te werken om meer geld te verdienen!

Wil je leren hoe je een blog start die oneindig veel geld oplevert? Leer dan hier hoe!

4. Het is goedkoop en toegankelijk

Tijdens mijn jeugd en later tijdens mijn hbo opleiding heb ik geleerd dat je een hoop geld moest hebben als je wilde gaan ondernemen. Je moest een enorm businessplan schrijven, alle mogelijke toekomstscenario’s uitgedacht hebben, langs de bank om geld te lenen en vooral zelf ook een flinke zak geld meebrengen.

Sinds ik de keuze heb gemaakt om geld te verdienen met een blog en affiliate marketing, is er niets waar van wat hierboven staat. Als je wil kun je gratis een blog starten en als je het serieuzer aan wil pakken dan kun je al voor minder dan 100 euro een goede start maken!

Voor nog geen 4 euro per maand heb je webhosting voor je blog en kun je jouw website starten. Wat koop je tegenwoordig nog voor 4 euro? WordPress kun je gratis gebruiken en er zijn een hoop goede gratis WordPress thema’s om mee te starten. Zo kun je voor 5o euro per jaar jouw eigen blog beginnen en alles boven die 50 euro is direct winst!

Inmiddels zijn mijn kosten iets hoger. Ik gebruik als SEO specialist meer tools om mijn werk makkelijker te maken en die kosten geld. Ook staat het uitbesteden van werk op de agenda, waarmee de kosten nog hoger worden. Maar dit zijn keuzes, zolang je ervoor kiest om het werk eenvoudig te houden, handmatig te doen en vooral zelf te doen. Dan is je blog al snel winstgevend.

Zodra je meer geld verdient met bloggen krijg je ook meer bezoekers op je blog. Ook dat kan een reden zijn voor hogere kosten, uiteindelijk heb je andere webhosting nodig dan die van 4 euro per maand. Ook upgraden van een gratis, naar een premium WordPress thema zorgt vaak voor kosten als je blog groter wordt. Maar hé, op dat moment verdien je wel al geld om te investeren!

5. Het is leuk!

Oke, het is niet altijd leuk, net als bij alles in het leven komen er ook dingen bij kijken die minder leuk zijn. Je moet bijvoorbeeld zelf de administratie doen en wat dacht je van de tijd die je kwijt bent voor je blog geld op gaat leveren? Die eerste paar maanden zijn vaak helemaal niet leuk, maar zolang je volhoudt komt het resultaat uiteindelijk vanzelf.

De grootste fout die je kunt maken is om te stoppen omdat je niet binnen een paar dagen, of na een paar artikelen, al geld verdient. Online geld verdienen is altijd een weg van de lange adem. En misschien daarom wel zo leuk, want zodra het geld rolt zijn de mogelijkheden oneindig.

Geld verdienen met bloggen succes
Een voorbeeld van één van mijn blogs, na lang wachten komt het succes vanzelf als een raket! 🚀

Uiteindelijk is het voor iedereen verschillend wat wel of niet leuk is. Voor sommige mensen is vloggen en influencer zijn op Instagram een droom. Voor mij is een iets meer anoniem leven, met een passief inkomen uit bloggen een droom.

Daar komt bij dat het net zo leuk is als je het zelf maakt, door doelen te stellen en te werken aan groei wordt het vanzelf leuker om aan je blog te werken!

Conclusie

Naast deze 5 redenen zijn er nog veel meer redenen waarom geld verdienen met bloggen zo populair is. Maar voor mij zijn dit de meest belangrijke redenen en is dit de basis van waarom ik gekozen heb voor deze manier van geld verdienen.

Ik leef als Digital Nomad, ik werk vanaf overal ter wereld en ik verdien geld met bloggen. Zonder verplichtingen, zonder klanten, zonder baas en met alle vrijheid om elke dag mijn mooiste leven te leven.

Waar wacht jij op? Start hier je blog voor minder dan 4 euro per maand en leer hier om je blog winstgevend te maken!